Awali

Livet pt. 1
Jaha hörni, här var det ju lite dött. Men det beror på att det är väldigt mycket livligare på andra håll. När jag tog examen den första juni gick jag ut med inställningen att jag skulle unna mig ett härligt sommarlov, dvs ta tillvara på tiden och jobba betydligt mycket mindre än jag har gjort tidigare år. Att jag kände såhär berodde väl till dels på att jag ville unna mig att vara lite ledig efter att ha tagit examen, men även för att jag ville hinna med mycket saker eftersom jag i slutet av sommaren (dvs NU) ska lämna landet. Att vädret sedan maj har varit alldeles fantastiskt har ju inte gjort mina planer sämre heller. 
 
Juni började lugnt ich skönt med mycket sol och bad, tid i Norrköping, roadtrips och semester på Malta. I juli jobbade jag, men varierade mina lediga veckor med bland annat besök hos Hedvig på Orust, födelsedagsfirande i Norrköping och återigen sol och bad. Den sista juli jag jag av färjan för gott och kände mig väldigt nöjd med det. Mentalt började jag nog göra mig redo för nya steg i livet och att sluta på Stena efter tre säsonger kändes därför bra. Jag var redo för det! Jag tog direkt flyget till Köln, denna gång för sista gången innan flytten och vi hade några mysiga dagar ihop i ett otroligt varmt Köln. Jag kände redan i början av sommaren att augusti skulle bli min månad där jag skulle göra allt. Träffa alla, äta överallt där jag alltid har velat äta, umgås, ha roligt hela tiden så att jag på flyttdagen kan känna att jag har gjort allt och tagit tillvara på tiden, så att jag inte saknar något eller någon för att jag inte har hunnit med. Och OM jag har tagit tillvara på tiden. Jag känner verkligen att jag har gjort ALLT och det inger ett lugn och en känsla av tillfredsställelse som jag inte trodde jag skulle kunna ha såhär två dagar innan jag faktiskt ska lämna landet permanent (!!). Låt mig ge er en liten inblick i allt roligt jag har haft för mig. 
 
 
Man kan väl säga som så att mat har varit ett genomgående tema i augusti. Jag har ätit så god mat i stort sett varje dag. Jag kickade igång augusti med en utekväll tillsammans med Simone. Middag på Bejing8 och drinkar på Café Magasinet bland annat. 
 
En kväll när jag gled in på centralen med tåget mötte jag upp dessa pinglor för en libanesisk middag. Man kan väl säga att augusti har handlat om vardagslyx. Jag har vardagslyxat så mycket att det snarare blev regel än undantag. Hehe. 
Sen var jag ju en vända i Stockholm hos den här fantastiska människan. I två dygn åt vi fantastisk mat, umgicks och gick på Grönan. Vi levde helt enkelt, vi levde. Det känns som att jag på senare tid har fått upp ögonen för Stockholm faktiskt. Skulle inte vara helt anti mot att i framtiden bosätta mig där. Och grattis till Becka och Jonathan som har fått lägenhet på Östermalm (omg). 
 
Det är tyvärr den enda bilden jag tog när jag en söndag hälsade på Fame och Linnea i deras nya boende i Alingsås. I fullt söndagsmode chillade vi, kollade film, åt hamburgare och såg på när lillen i Linneas mage sparkade på. En mycket trevlig dag!
 
Ännu en matbild från när Therese och jag möttes upp för en middag på Le Pub. Deras risotto alltså, wow. No words förutom ÄT DEN. 
 
Slutet av augusti närmar sig sakta med säkert och en vecka i Norrköping med familj och vänner stod på schemat. Bland annat en middag med pappa och Helena på Arbisterrassen i kvällssolen. Jag kom till stan några dagar innan Moritz skulle komma och passade på att umgås med vänner under dom dagarna och när han kom kalasade vi med familjen i några dagar. 
 
Vi hade exempelvis ett avskedskalas på landet med stora delar av släkten. Det var så himla trevligt! Jag tycker om när man kan samlas allihop och ta de tillfällen man kan till att fira saker. Efteråt åkte vi till mamma och där firade vi bland annat Amanda som fyllde 18, vi badade, var på djurparken och träffade Olof och Elvira för en kvällspicnik vid Torsjön. 
I måndags och tisdags var vi ute på sjön med mormor och morfar. Det är livet ska jag säga er och jag ville givetvis visa Moritz den svenska skärgården. Han fick fiska för första gången och han var så lycklig. Vi åkte till Harstena och Gubbö Kupa. På vägen hem på tisdagen stannade vi på några ställen för att han skulle få fiska lite mer och vi åkte hem senare än planerat. Det gjorde visserligen ingenting och det var en fantastiskt vacker kväll. Det kändes perfekt att få avsluta tiden i Sverige på det sättet och framförallt tillsammans med Moritz också.