Helgens.

Helgens second hand-fynd och helgens låt. 
Hur kan man inte bli lycklig av att hitta ett verk isländska sagor för 30 riksdaler? Språk- och litteraturhistoria i ett. Underbart. Låten har inget med fundet att göra, men åh vad bra den här är. 
 

Halloween?

Ja det kan man ju tro, men det är faktiskt så att jag ska på karneval!
Kölner Karneval är en tradition som går långt tillbaka i historien i Kölnområdet i Tyskland. 11/11 klockan 11 "öppnar" karnevalsäsongen där alla i hela stan klär ut sig och festar hela dagen. Sen avslutas detta med en veckas karneval i mitten/slutet på februari när man klär ut sig, går på sittningar och det är bara allmänt festligt så att säga. 
Tyvärr har jag aldrig varit i Köln 11/11 eller slutet på februari så jag har ju missat detta fantastiska event. TILLS NU. Om två veckor är jag där och idag fick jag hem min kostym på posten. Jag ska vara snövit (om det var oklart) och ser fram emot att få fira karneval med Lina, Emma, Moritz och alla andra. 
 

Sopptorsdag.

Och våra torsdagar fortsätter! 
Sopptorsdag är ju ändå ett härligt inslag i vardagsstressen. Den här veckan var vi hos Ebba och bjöds på en morot/sötpotatis/chilli-soppa. Mycket gott och jag fick tillochmed med mig en matlåda hem. 
Riktigt trevligt med dom här tjejerna <3
Jag blev dessutom överraskad med bubbel för att fira att jag klarade min första tenta i arabiska (!!)