Hejhejhej jag lever.

Tror jag i alla fall?
Så mycket att göra nu att jag knappt vet vart jag ska ta vägen. Vet framförallt inte vart jag ska börja någonstans?
Jag flänger mellan Düsseldorf och Köln dagligen, spenderar dagarna på en arbetsplats som jag älskar, packar för fullt, ska till skolan imorgon, Avicii på kvällen, flytt på lördag, kommer inte få med mig alla väskor på en vända, kommer behöva åka fram och tillbaka.... 
 
SUCK. 
 
Vi hörs nästa vecka, okej?
Ta hand om er!
Puss. 
 
 

Erste Tag.

Hörni, kära vänner, idag hade jag min allra första dag på jobbet!
 
Alltså, att pendla med Deutsche Bahn är ju en historia för sig, tur att det bara är denna vecka! Men vi skiter i det för en stund och fokuserar istället på att jag har haft en så himla awesome dag!!
 
Jag jobbar alltså i en butik i Köln som heter Jättefint. Butiken säljer skandinavisk design, såsom barnkläder från Duns, Marrimekkotyger, Muminmuggar, fina kort och planscher med svenska skogsdjur exempelvis, samt barnböcker av Astrid Lindgren och Sven Nordquist och olika sorters spel. SÅ HIMLA NICE. Har suttit hela dagen och bara tittat på allt fint, haha. Dom säljer även vuxenkläder, och jag hittade en regnjacka som jag fell in love with. Tyvärr kostade den över 250 euro, lite för dyrt för en student som jag. 
 
Majorieten av personalen pratar svenska, men eftersom syftet för mig är att lära mig tyska ordentligt, pratar alla tyska med varandra. Jag kände mig väl omhändertagen så fort jag klev in genom dörren. Dom uppskattade verkligen att jag var där, dom förklarade hur allting fungerade och involverade mig direkt i allt arbete. Jag fick ett litet block av chefen och hon sa "här kan du skriva om det är några ord du inte förstår eller något annat, jag finns här för dig så fråga vad du vill!"
Så himla gullig!
 
Jag har inventerat hela dagen och arbetat med butikens online-shop. Väldigt kul och dagen har verkligen flugit förbi. En i personalen har en dotter som är lika gammal som jag, och hon jobbar extra i butiken. Vi har jobbat tillsammans hela dagen och hon var så himla trevlig. Bjöd mig dessutom på lunch, så vi satt på ett café och pratade om allt möjligt. Kul när man klickar med folk direkt!
 
Man blir alltid så trött efter en första dag. Det är så mycket information och nytt att ta in, så man blir ju helt utmattad. Särskilt när man gör allt på ett annat språk och dessutom måste pendla mellan två städer. GUD VAD SKÖNT DET SKA BLI ATT FLYTTA. 
Är så himla taggad på något nytt!
 
Har varit fruktansvärt irriterad på Deutsche Bahn (Tysklands SJ) och Tyskland i allmänhet idag, men när jag sitter här och äter gurka och guacamole tänker jag att livet är ju ganska nice ändå. 
 
OVER AND OUT BROS. 
 

To do list.

Kära nån alltså, det är så jobbigt när man är i en situation där man verkligen måste planera, fixa och engagera sig, när man verkligen inte alls är på ett sådant humör. 
Kom hem från Barcelona och hamnade i någon slags efter semester-depression. Vägrade erkänna att jag var hemma och vägrade bry mig om sånt som jag borde. Tydligen hade dom något slags möte när jag var borta och bestämde att hösten skulle komma. Så att gå från shorts, värme och nattbad i havet till blåst, regn och kyla var ju inte direkt upplyftande. Jag citerar Lina från när vi gått av planet
"FAN!"
Det är ungefär så man känner nu. 
 
Hur som helst, jag har väldigt mycket att stå i just nu. Flytt till Köln och praktiken som börjar på måndag (?!?!). Tyvärr får vi inte tillträde till vårt boende i Köln förrän måndagen den förste september, och då vi är på praktiken blir ju saker och ting väldigt mycket krångligare, eftersom vi måste åka mellan Düsseldorf och Köln fram och tillbaka med packning osv. Så Elin och jag bestämde oss för att försöka hitta boende i Köln under helgen innan flytten, så att vi kan gå omkring och kolla läget. Och i lugn och ro kunna lokalisera oss i staden. Det har vi alltså framförallt jobbat på de senaste dagarna, och nu har vi ÄNTLIGEN fått tag i ett ställe. Så om en vecka flyttar jag alltså till Köln? Sjukt. 
 
Annat som måste fixas är att köpa tågkort på Deutsche Bahn, köpa ett pendlingskort för nästa vecka, börja packa lite smått, handla böcker som ska läsas i skolan under hösten, skriva lista för vad som behöver handlas till nya lägenheten och mitt i allt det här ska man faktiskt börja jobba i en annan stad och pendla fram och tillbaka? Kontrakt ska även skrivas och skickas fram och tillbaka, poströsta ska även hinnas med. Ja, listan är lång helt enkelt.... 
Väljer att sammanfatta allt detta med ett Vännercitat. 
"Wow, I could so easily freak out right now"
 
Fast lite har jag ju faktiskt gjort trots min efter semester-depression. Boende för nästa helg innan den "riktiga" flytten är fixat. Det känns skönt. 
 
Men jag kan ju också berätta för er vad jag gör istället för allt som jag bör?
Jag lyssnar på den här låten, jag dricker alkohol och dansar hela nätterna med mina vänner, jag spenderar alldeles för mycket pengar, spontanshoppar för över 600 kronor trots att jag inte ska shoppa alls längre och det jag framförallt gör är att skämmas över mitt beteende. Skärp dig Malin!
Köln ska bli en nystart, på alla fronter. 
Men hörni, låt mig visa er vad det faktiskt var jag handlade.
Fast nu var det verkligen för allra sista gången (eller hur Malin?!?!)